vizuális műhely

WIM

A Veszprémi Vizuális Műhely (W.I.M.) működése immár húsz éves múltra tekint vissza a jogelőd intézményben, ill. a Művészetek Házában.

A vizuális műhely tevékenységére a komplexitás jellemző. A képzőművészeti alkotó tevékenységet, a vizuális alakítást széles skálán és nyitottan értelmezzük, gyakoroljuk. Fiatal hallgatóink nyolcvan százaléka szakirányú középfokú, ill. felsőfokú intézményekben folytatja tanulmányait. A vizuális műhelyen belül működik a „Stúdió csoport”, amelynek tagjai olyan fiatalok, akik jelenleg felsőfokú művészeti tanulmányokat folytatnak, vagy már befejezték azt. A Veszprémi Vizuális Műhely tagjai minden évben kiállításon mutatkoznak be.

A W.I.M. az elmúlt évben megújult, a műhely munkájában jelenleg harminc fiatal vesz részt. A pedagógiai program figyelembe veszi a fiatalok sokrétű érdeklődését. A hagyományos műfajoktól a kollázs, montázs, objekt készítés, fotó, képregény készítés is szerepel a műhelygyakorlatokban

WIMlight

A veszprémi Művészetek Háza 2007-ben Vizuális Alkotóműhelyt indított alsó és felső tagozatos általános iskolások számára. A kis létszámú csoportokban tevékenykedők egyéni feladatok útján fejleszthetik kreativitásukat, tehetségüket, és személyiségüket. A gyakorlati foglalkozások mellett a program részét képzik, múzeumpedagógiai órák, pályázatokon való részvétel, internetes megjelenés és városi kiállítások az elkészült alkotásokból, valamint nyári alkotótábor igény szerint. A foglalkozások patinás környezetben, a veszprémi várban, a Művészetek Háza által működtetett Vizuális Alkotóműhely műtermeiben zajlanak.