Fototaxis

A Fototaxis című kiállítás – mely tizenhárom fiatal fotós munkáit mutatja be – egy vállaltan heterogén válogatás, amely épp ezáltal tud egyfajta áttekintést adni a legmarkánsabb kortárs alkotói tendenciákról. Változatosak a pozíciók, stratégiák, témaválasztások és épp ezért nehéz is egy átfogó koncepció mentén beszélni az anyagról. Talán érdemes a művészeti fogalmakon túlmutató, egyéb tudományterületek, filozófiai irányzatok felől közelíteni az értelmezéshez.

Bővebben...

Goldiloks_Zone

A Művészetek Háza Veszprém Goldiloks Zone címmel országos képzőművészeti pályázatot írt ki. A felhívásra közel száz pályázó, több mint 200 művet adott be. A felkért szakmai zsűri az első körben nyolc művész egy-egy munkáját választotta ki a Szilágyi László Utcagalériában látható tárlatra. Itt a Várgalériában - a beküldött pályaművekből - egy nagyobb válogatást mutatunk be.

Bővebben...

Lengyel geometrikus művek a Vass-gyűjteményben

2018.02.24-06.23. 

Az elmúlt harminc év közép-kelet-európai, különösen lengyelországi geometrikus művészeti tendenciáit jól reprezentálja a Vass László Gyűjtemény szépen gyarapodó lengyel kollekciója. 

Bővebben...